Copyright © 2011 Magyar Szecesszió Háza Ltd. Minden jog fenntartva
 
 

Üdvözlet 2020. október 1-től a kiállítás és a kávézó zárva tart. >
Üdvözöljük a Magyar Szecesszió Háza honlapján. Magyarországon egyedülálló, hogy egy galéria vagy múzeum, csak a szecessziónak szentelje falait. Mi pedig nem csak falainkat, hanem a hangulatot, a békebeli magyar századforduló hangulatát is e stilus köré épitettük.

Múzeum A 600 négyzetméter feletti területen korhű bútorok, dísztárgyak, festmények és használati eszközök idézik meg a huszadik század elejét az 1903-ban Vidor Emil által, a Bedő család részére tervezett házban. Mindezzel a múzeum betekintést nyújt a látogató számára a "békebeli idők", a budapesti polgári élet hangulatába.

Művészeti Programok
A szecesszió mestereit, annak mai művelőit, rokon művészeti ágakat rendszeresen időszaki kiállításokon mutatjuk be az épület alsó szintjén. A Magyar Szecesszió Háza művészeti kerekasztalbeszélgetéseknek is helyt ad.

Kávézó A belső kiállitótér három szintjén megtekinthető művészi szinvonalon kivitelezett dísztárgyak és az enteriörök mellett, a kávézóban, egész nap frissen sült croissant,szendvicsek,saját cukrász által készített házi- és cukrászsütemények, ital- és kávékülönlegességek, teák és forró csokoládék várják a kedves vendégeinket. www.facebook.com/secessio E-mail:cafesecessio@gmail.com Instagram:secessiocafe

Tripadvisor


A Szecesszió Magazinja 3. szám

Amikor már elkezdődött a modern világ de még megengedett volt a dekoráció.


A GRESHAM palotába látogattunk el a múlt hónapban. Itt most nézzük meg együtt Róth Miksa nagyméretű színes üvegablakát és részleteit. Balogh Eleonóra, Ferenczy Noémi-díjas üvegművész szecessziós hangulató művészi üvegét, az u.n. Tücsök Üveget mutatjuk be. A Bedő-ház színes ablaka. Üvegfestészet és ornamentika. Hogyan alakult ki a Bedő-Ház lépcsőházi színes üvegablakának ez a máshol nem látható formája?
A nagyszentmiklósi kincs, a régebb Attila kincsének hitt lelet, Lechner Ödön és barátja Zsolnay Vilmos számára is inspirációs forrásként szerepelt. Rippl-Rónai iparművészeti munkái talán kevésbé ismertek, jóllehet a századforduló idején a művészek - jó példa erre a gödöllői művésztelep is - foglalkoztak iparművészettel. Grafika a Magyar Szecesszió Házában. Századfordulós plakátok, metszetek. Ezek nagyobb része stílusosan a kávéházban van kiállítva, így a kávézó vendégek is láthatják

Email címére ingyenesen küldjük el és reméljük közreműködését, várjuk véleményét

A ön email címe:
A mi email címünk : szecessziosmagazin@gmail.com


Ablakot bezárAblakot bezár

  Facebook